Kokemuksia harjoittelusta City Digitalilla

Olemme saaneet työllistää vuosien varrella useita lahjakkaita harjoittelijoita. Yksi näistä on graafinen suunnittelija Noor Alfakih, joka sai arvokasta työkokemusta ja kehitti suomen kielen taitoaan työharjoittelunsa aikana. Lue lisää Noorin tarinasta ja City Digitalin harjoittelumahdollisuuksista.

Noor Alfakih vietti kuusi viikkoa harjoittelussa City Digitalilla kesällä 2023. Arkkitehti-insinööriksi ja sittemmin graafiseksi suunnittelijaksi kotimaassaan kouluttautunut Noor halusi oppia harjoittelun aikana graafiseen suunnitteluun liittyvää ammattisanastoa sekä tutustua suomalaiseen työkulttuuriin.

Taiteesta ja luovuudesta ammattiin: Noorin matka graafiseksi suunnittelijaksi

Noorin matka graafiseksi suunnittelijaksi alkoi jo lapsena, kun hän innostui piirtämisestä ja taiteesta. Tämä harrastus kasvoi ajan myötä, ja Noorin luovuus ja rakkaus taiteeseen johtivat hänet valitsemaan ammatin, jossa hän voi käyttää luovuuttaan ja taiteellisia taitojaan hyödykseen. Noorin intohimo on näkynyt hänen työssään, ja hän on saanut positiivista palautetta asiakkailta ja ystäviltä.

”Positiiviset palautteet muistuttavat minua siitä, että minun on oltava joka päivä parempi kuin edellisenä päivänä”, Noor toteaa.

Katso Noorin portfolio!

Uusia alkuja Suomessa ja City Digitalilla

Noor tuli Suomeen Syyriasta vuonna 2022 ja aloitti suomen kielen opiskelun. Kesällä 2023 hän haki työharjoitteluun City Digitalille, jossa hän pääsi soveltamaan taitojaan graafisena suunnittelijana. Noorin työharjoittelujakso City Digitalissa oli hyödyllinen ja hauska kokemus. Hän oppi paljon uusia asioita, paransi suomen kielen taitoaan – erityisesti ammatillista sanastoa – ja tutustui suomalaiseen työelämään.

”Paras apu suomen kielen oppimisen kannalta oli, että minun oli pakko käyttää sitä työpaikalla”, Noor kertoo.

Monipuolisia projekteja ja työkulttuuriin tutustumista

City Digitalilla Noor ehti toteuttaa useita graafisen suunnittelun projekteja. Mieleen jäi erityisesti mainosten suunnittelu SYÖ!-viikoille, tärkeälle tapahtumalle, joka näkyy monissa eri kanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa ja ravintoloissa. Noor huomasi, että työelämä Suomessa on kiireisempää, mutta samalla reilua ja mukavaa.

”Minusta suomalaisessa työympäristössä on mukavaa, reilua ja hauskaa”, hän sanoo.

Kohti tulevaisuuden tavoitteita

Vaikka Noor ei olekaan vielä täysin varma tulevaisuudensuunnitelmistaan, on hänellä kunnianhimoisia unelmia:

”Vaikea sanoa, mitä voin olla tulevaisuudessa, mutta haluan olla huippu graafisessa suunnittelussa ja osata jotain, mitä muut eivät osaa. Ehkä olen tulevaisuudessa art director tai johtaja.”

Noor haluaa myös korostaa, että työharjoittelu on erittäin tärkeää kotoutumiskoulutuksessa ja kehottaa muita harjoittelupaikkaa etsiviä valitsemaan oikean ja itselleen sopivan alan.

Kiinnostuitko harjoittelusta City Digitalilla?

City Digital on ylpeä voidessaan tukea harjoittelijoita heidän matkallaan ammattilaisiksi. Varsinaisen harjoitteluohjelman sijaan meille voi hakea harjoitteluun ympäri vuoden, ja harjoittelukokonaisuudet räätälöidään aina tilanteen, tarpeiden ja yksilöllisten toiveiden mukaan. On meille tärkeää tarjota mahdollisuuksia eri taustoista ja koulutusohjelmista tuleville harjoittelijoille.

Harjoitteluhakemuksen voi lähettää Villelle osoitteeseen [email protected].